Beste bezoeker, welkom! U bevindt zich op de website van muziekuitgeverij Evocation Music Publishing. Sinds voorjaar 2015 wordt hier, naast muziekuitgeverij Iduna, de verkoop en distributie verzorgd van de gitaarmuziek van Eugène den Hoed. Inmiddels zijn er bij EMP 11 nieuwe titels verschenen.


eugene_aboutAl op jonge leeftijd door muziek gegrepen heeft Eugène den Hoed (1946) aan zijn passie gevolg kunnen geven, met name voor de gitaar. Volgde klassiek gitaarles o.a aan het Brabants Conservatorium bij Balthazar Benitez.

Ook was hij werkzaam als docent gitaar aan de muziekschool (tegenwoordig CKB) van zijn geboortestad Bergen op Zoom. Hij speelde elektrisch gitaar in diverse bands en klassiek gitaar in diverse kamermuziek ensembles. Ook actief als componist/arrangeur voor gitaar zijn en worden zijn eigen werken en arrangementen voor gitaar uitgegeven door Muziekuitgeverij Iduna en sinds 2015 ook door Evocation Music Publishing. Ook zijn er tien Cd’s met zijn muziek bij Iduna uitgegeven uitgevoerd door E.d.H.. Inmiddels zijn er in totaal zo’n 432 titels voor gitaar van zijn hand verschenen.


foto Koen

Het technische deel van EMP wordt door mij (Koen Schellens, 1995) geregeld. Na in 2014 het gymnasium te hebben afgerond, ben ik Bedrijfskundige Informatica gaan studeren aan Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Tijdens de laatste jaren van mijn middelbare school heb ik gitaarlessen gehad van Eugène aan het CKB, met daarna nog enkele jaren privéles. In deze periode zijn we voor het eerst begonnen met het op beeld opnemen van Eugène’s muziek, en dat heeft zich uitgebreid tot een webshop en inmiddels een bescheiden uitgeverij, waar we beiden vennoten in zijn.

Met evenveel passie als Eugène voor de gitaar bouw ik aan deze website en houd ik het draaiende. Verder houd ik me bezig met webdevelopment buiten EMP om, voor bedrijven en particulieren.

2014